Lad os hjælpe med at finde den rigtige  løsning

Valg af varmepumper

Hvilken varmepumpe skal I vælge?
Ja, det er et marked med mange udbyder, men blandt de bedste og mest økonomiske er der få at vælge mellem. Vølund Varmeteknik’s varmepumper er i toppen på begge parameter.

Så hvilken en skal man vælge?? En Vølund varmepumpe installeret af VP Klima, hvor man får stor faglighed, kvalitet og service til aftalte tid og pris.

Men hvilken en type varmepumpe skal vi vælge?
Der er 2 typer varmepumper; jordvarme eller luft/vand varmepumpe.

Jordvarme udnytter energien i jorden som kommer fra solen, det vil sige, man graver slanger ned i jorden som føres ind til varmepumpen indenfor, derefter udnytter kompressoren i varmepumpen energien og kører det ind i varmeanlægget.

Luft/vand udnytter energien i luften udenfor, så her står der en ”boks” udenfor med en optager i til at fange luftens energi, derefter udnytter kompressoren energien og sender det ind i huset.

De større forskelle er, at ved jordvarme er der ingen synlig del udenfor, men nedgravet slanger og kompressoren står indenfor, hvor ved en luft/vand, står der en udedel (varmepumpen-boks) udenfor.
Luft/vand er lidt billigere i investering og i omkostninger end en jordvarme, men koster en lille smule mere i driftsomkostningerne, men det er meget lidt. Dette skal sammen med følgende tages med i overvejelserne inden, vælger type:
- Har vi jord nok til jordvarme,
- Er der sol på jorden,
- Hvor kan udedel placeres,
- Vil vi have en varmepumpe ude eller inde.

Dette er nogle af de første overvejelser, resten hjælper vi med, så I får den løsning, der er optimal for Jer.

Vidste du...?

at man kan reducere ammoniark udslip med op til 30% og lugt med op til 20% ved at nedkøle gylle i kanaler, og samme tid få en opvarmning som både er miljøvenlig og økonomisk  - og så endda helt uden bøvl.

Referencer

Syd for Ringkøbing er smilet hos svineproducent Frands Larsen ekstra stort for tiden. Efter at have investeret i to varmepumper udnytter han nemlig overskudsvarme fra svinegylle til billig og miljøvenlig opvarmning. Løsningen har flere positive aspekter.

Læs mere

Adresse

Velling Kirkeby 24
6950 Ringkøbing

Tlf.: 3034 1221
Mail: info@vpklima.dk

CVR: 33 87 40 49